1 Şubat 2016 Pazartesi

Cristiano Ronaldo, Roberto Carlos, David Beckham

Ünlü Futbolcular ve Hayatları

Dünyaca ünlü efsane futbolcularından hayatlarına dair küçük biyografiler hazırladım. 

 Ronaldo
Gerçek adı Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro olan 1985 Portekiz doğumlu dünyanın en ünlü ve yakışıklı futbolcusudur. Şu an Real Madrid’de 7 numaralı formanın sahibi.  Her yıl 1.900.800 milyon € kazanıyor.Ronaldo 2007′de Moments adını verdiği otobiyografisini yazdı. 03.02.2011 tarihinde Granada – Real Madrid karşılaşmasında kariyerinde ilk kez kendi kalesine gol attı. Portekizli futbolcu, geçtiğimiz yıl kazandığı Altın Ayakkabı ödülünün bir açık arttırmada satılmasına izin vermiş ve elde edilen yaklaşık 1,69 milyon Euro’luk kazancı Filistinli çocuklara bağışlamıştı.


 Roberte Carlos
Bir  yaşamayanın anlamayacağı türden dünya yıldızı olan Roberto Carlos özellikle 2002 senesinde hangi kupa varsa kazanarak kendi müzesini kurabilecek duruma geldi.“Her maçtan önce dua eder misiniz?” sorusuna verdiği cevapsa şöyle: “Ederim ama duymadığı oluyor. Bu aralar mesela! Tık yok!”Çocukluğunu anlattığı ifadeleri ise şöyle: “Ailem çok fakirdi.10 Nisan 1973′de Brezilya Garca’da doğan Roberto Carlos 70 kilo ağırlığında ve 1.68 metre boyunda.Sol ayağındaki kalite ve güç O’nu mevkisinin en iyi oyuncularından biri yapıyor. . Bazı günler akşama ne yiyeceğimizi bilmiyorduk. Öğle yemeğinin bir kısmını akşama ayırıyorduk. Öyle bir çaresizlik ama yine de kötü hatırlamıyorum. Sorunun cevabına gelince, fonda samba çalıyor olurdu. Neşeli ama aynı anda hüzünlü bir film. İzlerken hem gülüp hem ağlayacağınız türden…”Kendisinden 5 kadından 12 çocuğu var.


 Ronaldinho
Dünyada yükselen pres, fizik-kondisyon ve oyun bozmaya dayalı, savunma ağırlıklı futbol anlayışına karşı sürat, teknik, yaratıcılık ve oyun kurmaya dayalı estetik futbol anlayışının en büyük temsilcisi olan 21 Mart 1980 tarihinde Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde doğdu. Fakir bir ailenin üç çocuğundan en küçüğüdür. Baba Joao Da Silva Moreira bir havuz kazasıyla öldüğünde Ronaldinho 7-8 yaşlarındaydı. Ronaldinho, Portekizce’de “Küçük Ronaldo” anlamına gelir. Bu lakabın sebebi ise Ronaldinho’nun küçük yaşlarda o sırada Inter Milan’da oynayan Ronaldo’ya duyduğu hayranlıktır.Ronaldinho 8 yaşındayken bir trajedi yaşandı, Ronaldinho’nun babası Roberto için kulüp tarafından ayarlanan bir evin havuzunda boğularak öldü.


 David Becham
2 Mayıs 1975 yılında Londra’da doğumlu. Babası Ted Beckham mutfak tesisatçısıdır, annesi Sandra ise bir kuafördür. 1997 yılında 90′lara damgasını vurmuş Spice Girls grubunun eski üyelerinden Victoria Beckham (Adams) ile flört etmeye başlar. David 24 Ocak 1998′’te Victoria'ya evlenme teklif eder. Kendisinin 6 tane oğlu, 5 tane de kızı var. Magazin dünyasının gözleri üzerinde. Dünyanın Bütün Yıldızlarının maçlarını yayınladığımız sayfamızda canlı maç izlemek için sitemizi takip etmekten vazgeçmeyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder